Afspraak waarbij een verkopende partij een percentage van de omzet aan een website / publisher geeft, wanneer een website bezoeker / koper via de desbetreffende website op de verkoopsite komt en daar een aankoop doet.

Google Ads is het software programma van Google waarmee tekst en beeld reclames kunnen worden geplaatst in de zoekmachine Google en het banner netwerk van Google. Google Ads heette voorheen Google AdWords.

Google AdWords is het software programma van Google waarmee tekst en beeld reclames kunnen worden geplaatst in de zoekmachine Google en het banner netwerk van Google. Google AdWords is in 2018 anders gaan heten, nl: Google Ads.

skyscraper is een banner formaat: 160 x 600 pixels

Leaderboard is een banner formaat: 728 x 90 pixels. Dit formaat is één van de meest gebruikte formaten wereldwijd.

PPC in de engelse afkorting voor betaal per klik. Hiermee worden de advertentie aangeduid die worden afgerekend volgens het betalen per klik principe; je betaald alleen wanneer er op je advertentie wordt geklikt. Over het algemeen bedoelen we met PPC adverteren in de zoekmachines, dit omdat je daar betaald per klik.

HTML 5 is een standaard van HTML. HTML staat voor hyper text markup language, dit is de taal waarmee websites zijn opgebouwd. HTML5 is laatste standaard en kan in de combinatie CSS3 en javaxcript ook animatie weergeven. Dus een ideale taal om banners mee te maken. De meeste beweegende banners op het internet bestaan uit HTML5.

CTR staat voor Click Through Rate, oftewel de doorklik ratio. Dit is het percentage van mensen wat op een banner of advertentie klikt.